Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakość filmu na yt

Wredna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, stworzyłam film w jakości hd: 1280x720 oraz o rozszerzeniu avi. Wrzuciłam go na yt i wszystko ładnie pięknie. Na miniaturce obraz wygląda idealnie, ale kiedy już użyję trybu pełnoekranowego, to obraz straszliwie traci na jakości i mocno się rozmazuje/powstają pixele. Czy jest to wina mojego monitora i jego rozdzielczości, czy może coś nie tak zrobiłam z ustawieniami?

Dodam jeszcze, że bardzo zależy mi, by film miał dobrą jakość na każdym monitorze.

Proszę o pomoc i jakieś porady ;-)

Opublikowano

Po uploadzie, serwery youtube'a konwertuja video, więc traci ono trochę na jakości. Przez to trzeba brać poprawkę i renderować w wyższym bitrate.

A co do

Czy jest to wina mojego monitora i jego rozdzielczości, czy może coś nie tak zrobiłam z ustawieniami?
To ciężko cokolwiek powiedzieć bez podglądu.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Przez to trzeba brać poprawkę i renderować w wyższym bitrate.

Proszę o definicje ponieważ pierwszy raz robię coś takiego ;-)

Albo najlepiej wyjaśnić, jak ustawić to w camtasi :P

PS. Film w komputerze wyświetla się dobrze, więc to raczej wina wstrętnego YT :P

Opublikowano

Proszę o definicje ponieważ pierwszy raz robię coś takiego ;-)

Albo najlepiej wyjaśnić, jak ustawić to w camtasi :P

PS. Film w komputerze wyświetla się dobrze, więc to raczej wina wstrętnego YT :P

Camtasia jest uboiga jeśli chodzi o opcje. Ale skoro innej opcji nie ma, to trzeba renderować do formatu wmv, przy którym można już to edytować. A zrobić to można w tym oknie klikając edit.

ehUEomw.png

Najbardziej interesować cię powinna pozycja "Video bitrate". Im ta wartość jest wyższa, tym jakość jest lepsza, ale i waga pliku rośnie. Pod nagranie w rozdzielczości 1280x720, o ile dobrze pamiętam, bitrate powinien oscylować w okolicach 2000, lub wyżej.

A jak otwierasz go w programie od filmów na pełnym ekranie to jaki masz obraz?

Z tego co wiem to można zwiększyć łatwo jakość do 1900x .. w hd nawet w movie maker i wtedy nie powinno być takiego problemu.

Tego pomysłu nawet nie skomentuję. Upscaling do 1080p tylko pogorszy jakość.

Last.fm

Opublikowano

Zaraz spróbuje i napisze wynik, tego, co mi się udało stworzyć ;-)

Mam 20 calowy monitor, więc myślałam, że w tym leży problem, że po prostu nie wyrabia się, ale mimo to, że oglądając na kompie tylko ciut traci jakość, to na yt jest to nie do porównania :P

Opublikowano

To jeśli już na kompie traci jakość, to znaczy, ze bitrate powinien być wyższy. Anyways, tak patrząc po opcjach konfiguracji, jakie oferuje ten wmv, to bida z nędzą.

P.S. Jeśli chodzi o stosunek jakość do wagi, to zdecydowanym, choć niestety nieobsługiwanym liderem jest 10bitowe video encodowane przy pomocy kodeka h264(300-500MB dla 23minutowego video przy idealnej niemal jakości), ale jak już wspomniałem, jest to niestety nieobsługiwany na youtube format.

Last.fm

Opublikowano

A czy jakimś innym programem, poza Camtasią, dam rade ten plik avi skonwertować tak, by uzyskał najlepszą jakość? Niestety, z tego co mi tutaj wypisujesz mało co rozumiem bo jak mówiłam, nie znam się na tym ;-)

Chce mieć wypisane czarno na białym, co zrobić, gdzie nacisnąć, w jakim programie. Niestety te hasła, które wypisujesz nic mi nie mówią.

//EDIT:

Nie mam tej opcji

ehUEomw.png

Mam tylko:

wlrc.jpg

Opublikowano

A czy jakimś innym programem, poza Camtasią, dam rade ten plik avi skonwertować tak, by uzyskał najlepszą jakość? Niestety, z tego co mi tutaj wypisujesz mało co rozumiem bo jak mówiłam, nie znam się na tym ;-)

Chce mieć wypisane czarno na białym, co zrobić, gdzie nacisnąć, w jakim programie. Niestety te hasła, które wypisujesz nic mi nie mówią.

//EDIT:

Nie mam tej opcji

ehUEomw.png

Mam tylko:

wlrc.jpg

polecam program sony vegas pro 10.

Opublikowano

Ok, już sobie poradziłam ;-) Prze konwertowałam po prostu na HD, a nie na avi, jak było wcześniej. Obraz nadal jest troszkę rozmazany, ale to wina dużego monitora (na wszystkich filmach na yt w hd tak mam).

Dziękuje za pomoc ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...